torstai 27. kesäkuuta 2013

Ukkonen!

Järisyttää tannerta.

Ukkonen on kyllä hieno asia. Niinku oikeesti. Uskomaton näytelmä taivaalla ja sillä on ihan mielettömät voimat.

Liekkö äitini vikaa, että en pelkää ukkosta. Jo pienenä muistan kuinka mökillä ukkostaessa äiti oli ihan innoissaan katsomassa salamointia. Siitä se kai tarttui minuunkin ja pelkäämisen sijaan opin ihailemaan ja kunnioittamaan luonnonvoimia.

Ukkosella en uskalla avata telkkaria tai tietokonetta, vaikka meillä suojia onkin. Yksi ukkosen hajottama telkkari vuodessa riittää. Noh, koska tylsää, tein itelleni katsomon makkariin. Avasin verhon, tein tyynyistä pinon nojaksi ja asetuin mukavasti katsomaan tuota salamointia. Meillä tosin on tässä niin paljon kaikkea ympärillä, että näkymät ei ole yhtä hyvät kuin esimerkiksi isän luona jossa peltojen ansiosta on aakeeta laakeeta aina Lapualle asti.

Vaikka mä en ukkosta pelkää, en oo ikinä säikähtäny mitään niiin paljon, kun tänä aamuna jyrähdystä. Olin täydesdä unessa ja nukkunut vasta muutaman tunnin kun jyrähti kunnolla ja pitkään. Säikähin unesta hereille ja en ensiksi tajunnu sitä ukkoseksi vaan ajattelin, että joku yrittää ryminällä ikkunasta sisään. Olin niin nopsaa pystyssä ja hereillä, että koko kehoa kihelmöi ja unta en kyllä tuntiin saanut. :D Ihan mielenkiintosta kyllä, koska mä en aina herää edes siihen kun naapuri tulee pihaan Vanillaan. Ukkosella siis oli vielä astetta kovemmat volyymit.

Mut hei, miten sä suhtaudut ukkoseen?

1 kommentti:

  1. Määki juoksen innossani ikkunan ja pihan välillä ukkosella :D Oon tänä kesänä myös yrittäny pyydystää salamaa kameralla, mutta en oo vielä onnistunu saamaan kuvaa siitä.. t. TG

    VastaaPoista