perjantai 15. marraskuuta 2013

Money x 3

Must be funny 
In the rich man's world


Raha on asia, josta mä en tykkää puhua. Ja kun on vielä kasvatettu siihen, että raha-asioista ollaan hissuksiin. Kuitenkin raha on ollut mulle ahdistuksen aihe jo pitkän aikaa ja mietin sitä usein, niin eilisen innoittamana ajauduin teille hieman kirjoittamaan. Eilen oli siis sarjassamme yhellainen kauppareissu. Keskustelu miehen kanssa meni kutakuinkin koko ajan seuraavanlaisesti.


Minä: Ostetaanko piimää?
Mies: No miksei..
Minä: Niinno, kyllä sitä tämän päivän pärjää ilman. Haetaan huomenna.

tai näin

- Tekee mieli jäätelöä.
- Haetaan huomenna.

tai

- Oi kato, täällä olis nyt tätä.
- Jes, tommonen haetaan huomenna.

ja kaiken huipuksi

- Hitto, tääl ois nyt tää ompelukone ihan sikahalvalla. Onkohan näitä enää huomenna.
- Tullaan huomenna kattomaan.


Kyseessä oli siis eilisen 14. päivän kauppakeskusteluja. Joku voikin hoksata syyn miksi eilen näin keskusteltiin. :) Kerron kuitenkin, että ei mene pelkästään arvailuksi.

Tänään siis tuli jotain mitä eilen ei ollut. Eli rahaa. Eli tänään on palkkapäivä. Me molemmat kun ollaan tuntityöläisiä. (Onks toi nyt oikee termi?) Ja palkka tulee kahden viikon välein. Ja kuun ekasta palkasta kun menee vuokra, niin siitä jää hintsummin käteen. Varsinkin jos menee ostamaan auton ja siitäkin pitää kerralla maksaa vakuutukset ja verot ja muut. :D


Noo, mut kato eilen käytiin jo kaupassa kattelees, että mitä tänään haetaan. Hyvin suunniteltu kauppareissu edessä. :)


Mut se ompelukone oikeesti jännittää. Meinaan netissä se sama Singeri oli paljon kalliimpi. Siksi olis toositoosi mukava, että niitä olis vielä tänään jäljellä. Eilen neljän aikaan koko kaupassa oli enää neljä. Jännittää. Mikko lupas heti aamusta mennä kattoon, niin ei tarvi odottaa mun töistä pääsyyn asti. :D
Ja sitten koodasin miehelle. 
Ilkeetä tommonen huijjailu. :D No, mut nyt ei enää jännitä. (Kirjoitin tähän asti siis aamulla, älä siis ihmettele aikamuotoja) ♥ Ja takasin aiheeseen josta aioin kirjottaa.


Eli. Meneeks teidän taloudessa koskaan niin, että ennen seuraavaa palkkapäivää vetää tili melkeen nollassa?

Mulla suuresti vaikuttaa työmäärä. (Luonnollisesti) Kun palkka maksetaan tehtyjen tuntien mukaan, niin koko vaihtelee. Välillä kun on tunteja kahelta viikolta joku vajaa 60 ja välillä taas 100. Siinä kun on välillä sen 40 tunnin ero, niin se tuntuu. Ja vuokranmaksu on joka kuukausi samana päivänä ja summakin vakio, siinä ei auta jos tili on monta dineroa pienempi.

Meitä kuitenkin on kaksi taloudessa, niin se helpottaa suuresti. Ja en mä valita kuitenkaan. On kiva kun saa palkkaa ja kaikkea ei tarvitse laskea yhtä tarkkaan kuin mitä viimesinä neljänä vuoteta, kun ainut tulo on ollut opintotuki. Työhaastattelussakin palkkatoivekysymykseen vastasin, että kunhan on enemmän kuin opintotuki. :D

Ja vaikka välillä lähellä nollaa käydäänkin, on oikeesti mukavaa, kun raha ei ole jatkuva stressin aiheuttaja. Meinaan yksi niistä asioista joista masennuksen aikana olen kovastikin ahdistunut, on ollut raha. Pari vuotta sitten oli ikävää kun housut hajos ja täyty saada uudet, masennuslääkkeet piti hakia apteekista ja jotain piti kyllä syödäkin. Ja rahaa käytettävissä 20 euroa. Siinä kun mietti tärkeysjärjestystä niin valitettavasti tärkein jäi viimeiseksi. Housut kun nyt oli ihan pakko saada, ettei perse vilku ja ei sitä nälkääkään viitsinyt nähdä.

Tuommosesta tilanteesta on tultu jo hyvin pitkälle. Nyt meitä on kaksi, molemmat on töissä, mä en enää ahdistu rahasta juteltaessa ja ompa me saatu aikaan jopa säästöjä. *Eli ei meillä mitään hätää ole. Ei, sillä vaikka mä ostin ompelukoneen, meidän ei loppukuuta tarvi nähä nälkää.


Ja kissa.


Semmosta mulla tänään. Noin niinku pääsääntöisesti. Tästä vielä pitäs lähtee värjäämään tukkaa ja muutenki valmistautumaan iltaan, koska tänään illalla Mokoma. Huomenna pikkujoulut ja Viikate. Mukava ja odotettu viikonloppu on viimein täällä. Oikeeeen hyvää viikonloppua kaikille!*tiedoksi lähisukulaisille, että rauha vaan siellä :D

1 kommentti:

  1. Tuttu juttu! joskin tilipäivänäkin tulee se tilitulitilimeni tunne...

    VastaaPoista